Αναβλήθηκε και μετατέθηκε για τις 27/8 η έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ

0
239

Η έκτακτη σημερινή (19/7) Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αναβλήθηκε και μετατέθηκε για τις 27 Αυγούστου. Η απόφαση ελήφθη με 62 ψήφους υπέρ σε σύνολο 66 παρόντων, μετά την κατάθεση σχετικής πρότασης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας.

Από τη Γ.Σ. απουσίαζαν οι ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης και οι ΕΠΣ Αργολίδας, Σερρών. Να σημειωθεί επίσης πως, για πρώτη φορά, δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των δύο υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, FIFA και UEFA, ενώ «παρών» δήλωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι Ενώσεις Κυκλάδων και Λέσβου, με την ΕΠΣ Πειραιά να ψηφίζει «λευκό». 

Πρακτικά, η αναβολή σημαίνει πως μετατίθεται χρονικά και η λήψη απόφασης για το νέο καταστατικό, στο οποίο θα πρέπει να συμπεριληφθούν οι αλλαγές που προβλέπονται στην ολιστική μελέτη. Οι Ενώσεις ευελπιστούν ότι θα διαπραγματευτούν με FIFA-UEFA για να διαφοροποιηθούν σημεία της ολιστικής μελέτης, ενώ θα καλέσουν τις διεθνείς συνομοσπονδίες να πιέσουν για αλλαγές στον αθλητικό νόμο.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την απόφαση της αναβολής και κράτησε αποστάσεις.

«Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει επικοινωνιακά, εκπροσωπούμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε όλοι να φτάσει ψηλά. Σας έχουμε στείλει εδώ και καιρό τις αλλαγές. Το ότι αναβάλλεται μία συνέλευση με θέμα την ολιστική μελέτη δεν ξέρω κατά πόσο θα μας κάνει χαρούμενους», υπογράμμισε. 

Και συμπλήρωσε: «Τα περιθώρια στενεύουν. Ελάτε να αποφασίσουμε αν προχωράμε ή όχι. Οι Ενώσεις πρέπει να πάρουν την απόφαση και πρέπει να τελειώνει. Το ότι αναβάλλουμε κάθε μήνα δεν θα μας οδηγήσει κάπου». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ