Εντός έδρας νίκη για την Καστοριά με 1-0 κόντρα στην Θύελλα Κατσικάς

0
312

Ενα σημαντικό βήμα για την άνοδο της,. στην Γ΄Εθνική, έκανε η Καστοριά, κερδίζοντας στην έδρα της, την Θύελλα Κατσικά, με σκορ 1-0. Η επιστροφή της Καστοριάς στο Δ.Α.Κ., σαθυνοδευτηκε απο ένα πετυχημένο αποτέλεσμα, ανήμερα της επετείου της κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδος, πριν από 42 χρόνια.

Η Καστοριά ξεκινησε μουδιασμένα το παιχνίδι κι εδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο της, να πιεσει στο πρώτο 10λεπτο του παιχνιδιου καΙ να δημιουργήσει ευκαιρίες. Έτσι, στο 2΄ το σουτ του Παπουτσή, έξω απο την περιοχή απέκρουσε ο Κοσμίδης σε κόρνερ,. Το κορνερ εκτελέσθηκε, αλλά η κεφαλιά του Πολυχρόνη, πέρασε άουτ.. Στο 6΄ φάουλ έξω απο την περιοχή μπλόκαρε ο Κοσμίδης. Στο 10΄ το σουτ του Γούλα, έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Κοσμίδης. Στην συνέχεια η Καστοριά ισορρόπησε το παιχνίδι, πίεσε και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Στο 11΄ωραία προσπάθεια του Χασάϊ στο κέντρο, πάσαρε κάθετα στον Σαββόπουλο, αλλά αυτός υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Στο 17΄, ωραία προσπάθεια του Σαββόπουλου, από τα αριστερά, έσπασε στον Χασάι, το σουτ του οποίου, έξω απο την περιοχή, έφυγε πολύ άουτ. Στο 21΄, ωραία σέντρα από τα αριστερά του Χασάι, το σουτ του Τζερεμέ, μέσα από την περιοχή, έφυγε άουτ. Στο 23′ ωραία προσπάθεια και σέντρα του Σβίρου από τα δεξιά, μπλόκαρε ο Καραμάνης με δεύτερη προσπάθεια. Στο 25΄ ωραία προσπάθεια του Σβίρου από τα δεξιά, ο Σαββόπουλος, που έγινε ο αποδέκτης της μπάλας, σούταρε, αλλά ο Καραμάνης επενέβη σωτήρια. Στο 27΄ ωραία προσπάθεια του Σαββόπουλου, έσπασε στον Γκέγκα, ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει και στην συνέχεια ο Σαββόπουλος υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Στο 30′ ωραία προσπάθεια του Χασάϊ από τα δεξιά απέκρουσε ο Μελιγγιώτης σε κόρνερ. Στο 33΄ ο Τζερεμές εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Τσικόπουλου Αθ. πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 34΄ μετά από ωραίο συνδυασμό Τζερεμέ και Τσικόπουλου, κάθετη στον Σαββόπουλο, αλλά απέκρουσαν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων σε κόρνερ. Οι παίκτες της Θύελλας αναθάρρησαν και στο 35΄ ο Κοσμίδης απεσόβησε μιά επικίνδυνη κάθετη μαλιά. Στο 36′ το μονοκόματο συρτό σουτ του Γούλα πέρασε άουτ, από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοσμίδη. Στο 42΄ το σουτ του Γούλα, έξω από την περιοχή, πέρασε πολύ ψηλά άουτ.

Στην επανάληψη οι παίκτες της Καστοριάς μπήκαν πιο ζωντανά, στο παιχνίδι. Στο 49΄ ύστερα από κόρνερ, από τα δεξιά, του Χασάι, ο Τόσκος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 50΄, ωραία προσπάθεια του Σαββόπουλου από το κέντρο του γηπέδου, έκανε κάθετη μπαλιά στον Τσικόπουλο Αθ., ο οποίος υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Στο 55΄ ωραία προσπάθεια και σέντρα του Σαββόπουλου από τα αριστερά, εξουδετέρωσε ο Καραμάνης. Στο 56΄ κάθετη μπαλιά του Χασάι, στον Τσικόπουλο Αθ., ο τελευταίος υποδείχθηκε σε θέση οφ σάΙντ. Στο 63′ ωραία προσπάθεια του Σαββόπουλου, ο οποίος έσπασε στον Χασάι, που με αριστερό πλασέ έκανε το 1-0. Στο 65΄ το σουτ του Τζερεμέ έφυγε ψηλά άουτ. Στο 66΄ ωραία προσπάθεια του Χασάϊ από τα δεξιά, η μπάλα εφυγε άουτ. Στο 71′ σε σουτ του Παναγιωτίδη η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 82΄ το διαγώνιο πλασέ του Γούλα έφυγε μόλις άουτ. Στο 92΄ το σουτ του Χασάι, απέκρουσε ο Καραμάνης. Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του κ. Παγώνη Κωνσταντίνου της Ε. Π. Σ. Μακεδονίας και των βοηθών του κ.κ. Φακάνα Ιωάννη και Τσακιρόπουλου Αλέξανδρου, της ίδιας Ενωσης.

Διαιτητής: Παγώνης(Μακεοδνίας)

Βοηθοί: Φακανάς – Τσακιρόπουλος(Μακεδονίας)

Παρατηρητής Διαιτησίας: Διαμαντής(Κοζάνης)

Σκόρερς: Χασάι

Οι συνθέσεις:

Καστορία(Πέτρος Τσούκλης): Κοσμίδης, Σβίρος, Καραγιάννης (58΄ Βλάχος), Μήνος, Γκέγκας (58΄ Κυζερίδης) , Τόσκος (78΄ Κύρου), Χασάι, Παναγιωτίδης, Σαββόπουλος, Τζερεμές (67΄ Ευαγγέλου), Τσικόπουλος Αθ.

Θύελλα Κατσικά(Νίκος Γκούρας): Καραμάνης, Ψαρράς, Μελιγγιώτης, Λισγάρας, Πάνος, Τσουμάνης (68΄ Κοντογιάννης), Γούλας, Πολυχρόνης, Παππουτσής (78΄ ), Βαρδούσης, Κολιούσης (78΄ Μαρούλης).