Χαρδαλιάς για Ιωάννινα: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη»

Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση, αλλά η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι μεγάλη, τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του. Είναι εξαιρετικά εύθραυστη η κατάσταση και ανησυχητική, τόνισε αναφερόμενος στην ανοδική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς επικαλέστηκε παραδείγματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου λαμβάνονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού, για να καταδείξει πως τα κρούσματα COVID-19 παρουσιάζουν έξαρση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, υποχρεώνοντας τις Αρχές να αναθεωρούν τα μέτρα προστασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Κοζάνη, που βρίσκεται από σήμερα σε επίπεδο συναγερμού 4 (αυξημένου κινδύνου) και επανέλαβε τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ. Απηύθυνε μάλιστα αυστηρή σύσταση στους κατοίκους της περιοχής να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στην ευλαβική τήρηση των μέτρων.

Ανάλογη σύσταση απηύθυνε και στους κατοίκους των Ιωαννίνων, όπου «η κατάσταση είναι κρίσιμη», όπως σημείωσε.

Το Σάββατο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θα επισκεφθεί την Κοζάνη και ακολούθως τα Ιωάννινα, προκειμένου να έχει σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς.

spot_img

Hot Topics

Related Articles