Φαν Ίπερεν: «Ήρθα εδώ για μια υπέροχη ποδοσφαιρική περιπέτεια»

0
108

O Ολλανδός κεντρικός αμυντικός του Καραϊσκάκη, Ντόνι Φαν Ίπερεν παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε ΜΜΕ της πατρίδας του.

«Είναι μια ξεχωριστή κατάσταση στη χώρα», λέει ο Φαν Ίπερεν σε συνέντευξή του στο NH Sport. «Το Πρωτάθλημα έπρεπε να ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου. Στο τέλος, ακυρώθηκε, επειδή δεν υπήρχε συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αυτό φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα εδώ κάθε χρόνο, οπότε το Πρωτάθλημα δεν ξεκινά εγκαίρως. Αλλά φέτος είναι πολύ ακραίο, 24 Οκτωβρίου έγινε 1 Νοεμβρίου, 1 Νοεμβρίου έγινε 8 Νοεμβρίου, 8 Νοεμβρίου έγινε 15 Νοεμβρίου .. Τότε τα δικαιώματα τηλεόρασης διευθετήθηκαν, αλλά τώρα υπάρχει ένα lockdown τριών εβδομάδων στην Ελλάδα», σχολιάζει και συνεχίζει

«Για αυτόν τον λόγο ειπώθηκε «από ψηλά» ότι θα ήταν δυνατόν να περιμένουμε επιπλέον τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσουμε. Αλλά αν τώρα πρέπει να είμαστε στο lockdown για τρεις εβδομάδες και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να προπονηθούμε, τότε δεν θα ξεκινήσετε ξανά αμέσως μετά το lockdown. Τότε πρέπει να ξεκινήσετε ξανά και μετά θα είναι μόνο τον Ιανουάριο. Θα είχε ληφθεί απόφαση την περασμένη Δευτέρα σχετικά με το αν θα αρχίσει ή όχι η διοργάνωση και στο τέλος δεν γνωρίζουμε τίποτα».

Σύμφωνα με τον Φαν Ίπερεν ο οποίος έπαιξε για τους Χάρλεμ, Ολλανδία, AZ και Cambuur, στη συνέχεια κατέληξε στον Καραϊσκάκη μέσω Telstar και Go Ahead Eagles, μπορεί τώρα να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα. «Υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθούμε τους ίδιους κανόνες και πρωτόκολλα με τους συλλόγους στο Σούπερ Λιγκ. Στην αρχή δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα για δοκιμές εβδομαδιαίως. Οι σύλλογοι λένε ότι μπορούν τώρα να συμμορφωθούν με αυτό. Πιστεύουν ότι είναι παράξενο σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα».

Και αυτό είναι περίεργο, γιατί η Super League παίζει. Κλαμπ όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ παίζουν ποδόσφαιρο εκεί. Ομάδες που παίζουν επίσης ευρωπαϊκές. «Έτσι λοιπόν δεν μπορούν πλέον να το αποφύγουν και πρέπει να αρχίσουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Αλλά είναι επίσης αόριστο εκεί. Για παράδειγμα, δόθηκε σε ένα κλαμπ ένας επιπλέον μήνας για να ξεκινήσει. Έτσι, μερικές ομάδες είχαν ήδη παίξει τέσσερα παιχνίδια και στη συνέχεια ξεκίνησε το κλαμπ μπήκε μόνο στο πρωτάθλημα. Υπήρχαν επίσης παιχνίδια που είχαν ήδη παιχτεί και τελικά ανακηρύχθηκαν κατεστραμμένα».

«Ήρθα εδώ για μια υπέροχη ποδοσφαιρική περιπέτεια», εξηγεί ο Φαν Ίπερεν.

«Ελπίζω λοιπόν να ακούσω τη Δευτέρα ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε την επόμενη Κυριακή. Εάν όχι, φοβάμαι ότι δεν θα ξεκινήσουμε μέχρι τον Ιανουάριο. Όταν έφτασα εδώ, αυτά τα παιδιά είχαν ήδη προετοιμαστεί για τρεις εβδομάδες και εκεί είμαστε. Έτσι δεν είχα ποτέ τόσο μεγάλη προετοιμασία όπως τώρα».

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον αμυντικό, το lockdown στην Ελλάδα είναι λίγο χειρότερο από ό, τι στις Κάτω Χώρες. «Αν βγαίνετε εδώ, για παράδειγμα, πρέπει να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου στο οποίο θα αναφέρετε τι πρόκειται να κάνετε. Πρέπει να είστε σε θέση να δικαιολογήσετε εάν η αστυνομία σας σταματήσει. Ευτυχώς, η ομάδα μου έδωσε ένα σημείωμα ότι θα λάβω χωρίς γραπτό μήνυμα. Μπορώ να αναφέρω στο κλαμπ. Αυτό είναι από εννέα έως πέντε. Δεκαπέντε λεπτά από το ξενοδοχείο μου είναι η παραλία και ο καιρός είναι ακόμα καλός. Ευτυχώς πρέπει συχνά να κολυμπώ ως προπόνηση ανάκαμψης».

Κλείνοντας ο 25χρονος Ολλανδός αμυντικός επισήμανε: «Αν έχει νόημα να μείνω στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο; Έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και δεν μπορώ να φύγω τώρα. Μπορώ μόνο να υπογράψω για άλλο σύλλογο τον Ιανουάριο, αλλά τότε πρέπει να είμαι κάτω από το συμβόλαιό μου. Επιπλέον, αν επιστρέψουμε για να παίξουμε τον Ιανουάριο, δεν έχει νόημα να αλλάξω κλαμπ. Θα παίξουμε πολλούς αγώνες σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό είναι καλό για μένα. Ο απώτερος στόχος μου είναι να μπορέσω να ανεβάσω ένα το επόμενο έτος παραμένει αμετάβλητο».

Πηγή:liganews.gr