Σπύρος Ρεκατσίνας (Πρόεδρος ΠΑΣ Πρέβεζας): “Βατός ο 5ος όμιλος – Στόχος η άνοδος σε 2-3 χρόνια”

0
146

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα κέρδισε την παραμονή του στην Γ’  Εθνική λόγω COVID-19. Επειδή υπήρξε διακοπή όλων των πρωταθλημάτων την περσινή σεζόν η ΕΠΟ αποφάσισε να μην υποβιβάσει έναν σημαντικό αριθμό ομάδων ανάμεσα στις οποίες ήταν και ο ΠΑΣ Πρέβεζας. Η θέση της ομάδας, διαφορετικά, θα ήταν δυσχερή καθώς μπορεί να είχε μαθηματικές ελπίδες παραμονής αλλά όλοι γνωρίζουν ότι δύσκολα θα τα κατάφερνε.

Με τα δεδομένα αυτά, ξεκίνησε η προετοιμασία της νέας χρονιάς με την ανάδειξη νέου  Δ.Σ.

Η σύσταση του έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ρεκατσίνας Σπύρος

Αντιπρόεδρος Α : Λεόπουλος Αλέκος

Αντιπρόεδρος Β : Τριάντος Νίκος

Γραμματέας: Πεπόνης Θωμάς

Ταμίας: Κουλιάτσης Νίκος

Μέλη: Αμάραντος Τάσος, Κατωγιάννης Γιώργος, Μπόκιας Γιώργος, Στύλος Ιωσήφ, Πανταζής Κώστας, Τσακανιάς Αντώνης, Τσώκος Ντίνος.

Εμείς ζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΠΑΣ Πρέβεζα να μας μιλήσει για τους στόχους της ομάδας στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε…

Κύριε Ρεκατσίνα ο ΠΑΣ Πρέβεζα ξεκινά μία σεζόν θέλοντας να κάνει μία νέα αρχή.

Οι συνθήκες λόγω COVID-19 είναι περίεργες και αόριστες

Έχετε δίκιο κ. Πήχα. Σωθήκαμε καθώς το πρωτάθλημα πέρυσι διεκόπη αλλά μην ξεχνάτε ότι είχαμε μαθηματικές ελπίδες… Φέτος ξεκινάμε τη σεζόν χωρίς να ξέρουμε που θα μας οδηγήσει η εν γένει κατάσταση. Τα πράγματα ενδέχεται να εξελιχθούν πολύ δύσκολα και μιλάω πάντα για το οικονομικό μέρος.

Πάντως, διακρίνω ότι έχετε όρεξη και διάθεση να αναλάβετε τις τύχες ενός Ιστορικού Συλλόγου για την Πρέβεζα και να τον οδηγήσετε στο σωστό δρόμο.

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων στο Συμβούλιο που απαρτίζεται από νέα παιδιά, που έχουν στόχους και φιλοδοξίες.

Είναι τιμή μου που το Διοικητικό Συμβούλιο με εμπιστεύτηκε για να αναλάβω Πρόεδρος της ομάδας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε το ποδοσφαιρικό τμήμα να απαρτίζεται από παίκτες του Νομού που θα πονάνε και θα παίζουν για τη φανέλα.

Να αναδείξουμε νέους ποδοσφαιριστές που θα έχουν όνειρα και φιλοδοξίες… Ο ΠΑΣ Πρέβεζα έχει βγάλει σπουδαίους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Ά Εθνική και έχουν δώσει πολλές συγκινήσεις στους φιλάθλους.

Στόχος είναι σε δύο τρία χρόνια και αφού θα έχουμε οργανώσει και την Ακαδημία να διεκδικήσουμε και άνοδο.

Είναι δύσκολος ο Όμιλος που θα αγωνιστείτε

Είναι βατός θα έλεγα, διότι υπάρχουν ομάδες που γνωρίζουμε και από πέρυσι, ομάδες που είναι από κοντινούς Νομούς και τις γνωρίζουμε. Όμως υπάρχουν και ομάδες που δεν γνωρίζουμε…

Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία ώστε να βάλουμε τις βάσεις για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο τα επόμενα χρόνια, όπως σας είπα.

Επιστροφή του Άγγελου Μπέκα στη θέση του προπονητή

Ομολογώ ότι κάποιους μπορεί να ξένισε η επιλογή όμως οι περισσότεροι μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον Άγγελο. Έχουμε καλή χημεία, ο Άγγελος αγαπάει τον ΠΑΣ Πρέβεζα είναι γνώστης του αντικειμένου εξελίσσεται και πιστεύω ότι έρχεται και αυτός πλέον με μια διαφορετική προσέγγιση στα πράγματα σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Έχει αποδείξει ότι ξέρει να αναδεικνύει ταλέντα και αυτό είναι μεγάλο προσόν.

Έχει και ένα εξαιρετικό τιμ, τον Κώστα Ζήση και τον Χρήστο Παπαζώη…

Ένα πρωτάθλημα χωρίς κόσμο, τι προσδοκά μία ομάδα που έχει ανάγκη την υποστήριξη των φιλάθλων και οικονομικά αλλά και ψυχικά

Είναι δύσκολα πολύ τα πράγματα. Και για εμάς στη διοίκηση αλλά περισσότερο και για τους πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχει το πάθος πλέον. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που βγάζει πολλή ένταση, αν δεν υπάρχει ρυθμός και ένταση δεν υπάρχει καλό θέαμα. Ο παίκτης παθιάζεται από τους φιλάθλους. Ο κόσμος μας εδώ στην Πρέβεζα είναι η δύναμή μας. Οι υγιείς «Ιππόκαμποι» το τονίζω οι υγιείς φίλαθλοι θα μας λείψουν.

Θεωρώ ότι οι παίκτες θα ανταπεξέλθουν, εμείς στο διοικητικό τομέα δεν ξέρω. Πέρυσι μόνο οι διαιτησίες στον Όμιλο μας στοίχησαν 13.000 ευρώ! Φέτος χωρίς κόσμο και με μειωμένες τις χορηγίες κανείς δεν ξέρει πως θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη χρονιά.

Θα μπορούσε η ΕΠΟ και η κυβέρνηση να κανονίσουν και να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος από τα τεράστια έξοδα…

Με τα δεδομένα αυτά κινδυνεύει το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να αφανιστεί και τα παιδιά να καταλήξουν να παίζουν μόνα τους στις αλάνες…

Κύριε Ρεκατσίνα οι θεσμοί της πόλης είναι στο πλευρό σας.

Έχουμε κάνει μία πρώτη κουβέντα με τον Δήμαρχο τον κ. Γεωργάκο και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι θα βρεθεί τρόπος να συνδράμει και ο Δήμος Πρέβεζας στην προσπάθεια. Άλλωστε μην ξεχνάει κάποιος ότι αν δεν αναλαμβάναμε την ομάδα αυτή θα κατέληγε στο Πρωτοδικείο και έπειτα στο Δήμο. Όπως είχε γίνει και επί δημαρχίας Μιλτιάδη Κλάπα… πιστέψτε με θα ήταν μεγάλο άγχος αυτό για τον Δήμο.

Με την Ακαδημία τι γίνεται…

Στόχος είναι να φτιάξουμε ένα ακόμη γήπεδο ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τις Ακαδημίες που βρίσκονται και φέτος στα γήπεδα του κ. Βασιλειάδη.

Όπως μας είπε ο κ. Γεωργάκος την επόμενη χρονιά θα κατασκευάσει ένα νέο χώρο πίσω από τα αποδυτήρια στο Εθνικό Στάδιο όπου και θα μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για τις Ακαδημίες.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να σας αποκαλύψω και μία νέα κίνηση που θα κάνουμε ως ΠΑΣ Πρέβεζα.

Ετοιμαζόμαστε να δημιουργήσουμε μία Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ΠΑΣ Πρέβεζα…

Αν όλα πάνε όπως τα έχουμε σχεδιάσει τότε του χρόνου θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε Γυναικεία ομάδα.