Μπέος: «Συνεχίζεται ο παραλογισμός με την απαγόρευση φιλάθλων στα γήπεδα»

Τις αντιδράσεις για το γεγονός ότι ισχύει ακόμα η απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα συνέχισε ο Αχιλλέας Μπέος.

Με γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Βόλου σημείωσε ότι ο παραλογισμός, όπως τον χαρακτήρισε, του να μην βρίσκεται κόσμος στις εξέδρες (την ώρα που επιτρέπεται σε άλλες μορφές ψυχαγωγίας) συνεχίζεται.

about:blankΆφησε ανοιχτό λοιπόν το ενδεχόμενο να επιτρέψει την είσοδο θεατών στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, με τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αναλυτικά η δήλωση Μπέου

«Ο παραλογισμός με την απαγόρευση εισόδου φιλάθλων στα γήπεδα για την παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων, έστω και με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό (π.χ. 10% της χωρητικότητας των γηπέδων) δυστυχώς συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα οι ίδιοι άνθρωποι που επιβάλλουν την απαγόρευση αυτή, δήθεν για να καταπολεμήσουν πιθανή διασπορά του Covid-19 επιτρέπουν τη λειτουργία θεάτρων, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης, συναυλιακών χώρων κλπ, ανοιχτών και κλειστών (!) με πληρότητα έως και 50%!!!

Δηλαδή επιτρέπουν τον συνωστισμό και το συγχρωτισμό σε χώρους κλειστούς με ελάχιστες τουαλέτες ή ένα κυλικείο, κατά περίπτωση, και δεν επιτρέπουν την παρουσία 1.000 ή 2.000 ανθρώπων σε γήπεδα ανοιχτά, με χωρητικότητα 10, 15 και 20.000 θέσεων.

Είναι προφανές ότι απαιτείται μια ψυχιατρική ανάλυση της κατάστασης, εκτός αν πρόκειται για ανθρώπους που μισούν τον αθλητισμό. Λογική εξήγηση δυστυχώς δεν υπάρχει.

Πλέον ως Δήμαρχος βλέποντας την απαράδεκτη αυτή κατάσταση να συνεχίζεται και να υποβαθμίζει και να ακυρώνει τις θετικές επιπτώσεις του μείζονος κοινωνικού φαινομένου που συνιστά ο αθλητισμός, όχι στη βάση κάποιων πειστικών και μη αμφισβητήσιμων τεκμηρίων, αλλά εν ονόματι ενός πείσματος και μιας “ιδεοληψίας” προβληματίζομαι έντονα για το αν πρέπει να επιτρέψω την πρόσβαση των φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους στην περιοχή του Δήμου Βόλου, φυσικά με πλήρη σεβασμό στα όσα προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα και με ένα ελάχιστο αριθμό επιτρεπόμενων ατόμων.

Εύχομαι πάντως τελικά να πρυτανεύσει η λογική και η αντιμετώπιση των αθλητικών γεγονότων να γίνει με ίσους όρους και με τις ίδιες προϋποθέσεις των άλλων κοινωνικών λειτουργιών»
.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Δημοφιλοί

σχετικά άρθρα