Καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση στα ερασιτεχνικά σωματεία – Τα σωματεία της Ηπείρου που παίρνουν αποζημίωση ειδικού σκοπού (pic)

Ξεκίνησε από το πρωί η καταβολή στα 3.408 δικαιούχα ερασιτεχνικά σωματεία, της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, συνολικού ύψους 9.672.000 ευρώ. Κάθε σωματείο που έχει ολοκληρώσει την κατάθεση αίτησης εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, θα λάβει 2.500 ευρώ και έξτρα 1.000 ευρώ για κάθε επιπλέον άθλημα που καλλιεργεί και για το οποίο έχει την ειδική αθλητική αναγνώριση. Λόγω των τραπεζικών διαδικασιών, τα ποσά θα εμφανιστούν αύριο στους λογαριασμούς των δικαιούχων σωματείων.

Υπενθυμίζεται ότι, για όσα σωματεία που δεν είχαν ολοκληρώσει ως τις 10 Δεκεμβρίου την κατάθεση των αιτήσεών τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ή δεν είχε ακόμα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ανά άθλημα που καλλιεργούν, η καταβολή της οικονομικής τους ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί μετά τις 22 Ιανουαρίου 2021.

“Καταβάλλονται σήμερα 9.672.000Euro σε 3.408 σωματεία (https://gga.gov.gr/images/enisxisi-ana-somateio.pdf…), με απόλυτη διαφάνεια & συνέπεια στις εξαγγελίες μας για διαρκή έμπρακτη στήριξη ερασιτεχνικού αθλητισμού. Διαθέσιμα προς ανάληψη από αύριο, λόγω των γνωστών τραπεζικών διαδικασιών λήψης πιστώσεων”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twiiter ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αυτά είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία της Ηπείρου που θα πάρουν χρήματα 

Τα σωματεία της Άρτας είναι τα εξής (Ο Α/Α και ο κωδικός ΓΓΑ έχουνε κρυφτεί από εμάς):

Τα σωματεία των Ιωαννίνων:

Τα σωματεία της Πρέβεζας:

Τα σωματεία της Θεσπρωτίας:

Είναι η πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα ερασιτεχνικά σωματεία, σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Ο αναλυτικός κατάλογος για κάθε ένα σωματείο με τα αθλήματα που καλλιεργεί και το ποσό που θα εισπράξει, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (https://gga.gov.gr/mitroo), σε εφαρμογή της απόλυτης διαφάνειας, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Δικαιούχα της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι εκείνα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που:

 • έχουν ολοκληρώσει την αίτηση για την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων,
 • καλλιεργούν ένα ή περισσότερα αθλήματα, για τα οποία έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση και
 • έχουν δηλώσει τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργούν.

Το ποσό που λαμβάνει κάθε δικαιούχο σωματείο προκύπτει ως εξής:

 • 500 ευρώ για όσα σωματεία καλλιεργούν ένα άθλημα.
 • Προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ ανά κάθε επιπλέον καλλιεργούμενο άθλημα, για όσα σωματεία καλλιεργούν περισσότερα του ενός αθλήματα.

Στην πρώτη φάση για τις πληρωμές, που ολοκληρώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου, πληρούσαν τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ -ολοκληρωμένη αίτηση και έλεγχος από την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ανά άθλημα- 3.408 σωματεία, στα οποία διανέμονται 9.672.000 ευρώ. Από αυτά:

 • 780 σωματεία καλλιεργούν μόνο ένα άθλημα και επιχορηγούνται με 2.500 ευρώ,
 • 404 σωματεία καλλιεργούν δύο αθλήματα και επιχορηγούνται με 3.500 ευρώ,
 • 113 σωματεία καλλιεργούν τρία αθλήματα και επιχορηγούνται με 4.500 ευρώ,
 • 51 σωματεία καλλιεργούν τέσσερα αθλήματα και επιχορηγούνται με 5.500 ευρώ,
 • 26 σωματεία καλλιεργούν πέντε αθλήματα και επιχορηγούνται με 6.500 ευρώ,
 • 9 σωματεία καλλιεργούν έξι αθλήματα και επιχορηγούνται με 7.500 ευρώ,
 • 9 σωματεία καλλιεργούν επτά αθλήματα και επιχορηγούνται με 8.500 ευρώ,
 • 3 σωματεία καλλιεργούν οκτώ αθλήματα και επιχορηγούνται με 9.500 ευρώ,
 • 2 σωματεία καλλιεργούν εννέα αθλήματα και επιχορηγούνται με 10.500 ευρώ,
 • 3 σωματεία καλλιεργούν δέκα αθλήματα και επιχορηγούνται με 11.500 ευρώ.

Τα περισσότερα χρήματα δικαιούνται οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΧΑΝΘ, που καλλιεργούν από 15 αθλήματα και τους αντιστοιχεί επιχορήγηση 16.500 ευρώ.

Ακολουθούν ο Άρης Θεσσαλονίκης με 14 αθλήματα και 15.500 ευρώ, ο Πανελλήνιος με 13 αθλήματα (14.500 ευρώ), η ΑΕΚ με 12 (13.500 ευρώ) και ο Πανιώνιος με 11 (12.500 ευρώ).

Για όσα σωματεία δεν είχαν ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους ως τις 10/12/2020 ή δεν είχε ακόμα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ανά άθλημα που καλλιεργούν, η καταβολή της οικονομικής τους ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί μετά τις 22 Ιανουαρίου 2021.

spot_img

Hot Topics

Related Articles