ΕΠΣ Καρδίτσας: Να διακοπούν τα πρωταθλήματα – Να επιδοτηθούν ως άνεργοι, προπονητές και παίκτες

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Αλέξανδρος Σφήκας, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, μίλησε για τις επιπτώσεις και τις δυσκολίες που έχει φέρει η πανδημία στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα ήταν προτιμότερο η χρονιά να θεωρηθεί ως μη γενόμενη, μέχρι να ξεπεραστεί η υγειονομική αλλά και οικονομική κρίση.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Ποιος καλός άνεμος σας έφερε στον προεδρικό θώκο της Ένωσης, που όπως όλες οι  τέτοιου είδους θέσεις δεν φημίζονται για την ηρεμία τους;

«(Γέλια)…  Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο το οποίο λατρεύω και  παρότι ο χρόνος μου είναι λιγοστός, εν τούτοις με χαροποιεί, που εξακολουθώ και βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους, που αρκετοί από αυτούς μέχρι πρόσφατα ήμασταν ακόμη και συμπαίκτες. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι πάθος. Όποιος δεν έχει τέτοιο συναίσθημα δεν μπορεί να το ακολουθήσει. Θέλει επίσης υπομονή και μεγάλο στομάχι. Διαφορετικά δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου»

-Ποιοι ήταν οι στόχοι σας;

«Ο πρώτος και ο πιο βασικός ήταν να βρεθώ κοντά στις ομάδες και τους παράγοντες και να ζήσω από κοντά τα προβλήματά τους. Αυτό μου  πρόσφερε γνώση, αλλά και εικόνα από την πραγματικότητα. Κύριο μέλημα μας είναι να φανούμε ωφέλιμοι στις ομάδες και να προσφέρουμε ότι είναι το καλύτερο στους πρωταγωνιστές μας, με όποιο κι αν είναι αυτό το κόστος. Δεν είμαστε μια Ένωση με ισχυρό ταμείο, όμως εκείνο που προσπαθούμε είναι να διατηρήσουμε τον πήχη πολύ ψηλά, σε όλα τα επίπεδα. Καθημερινά ακόμη και σήμερα που όλα είναι κλειστά, είμαστε εδώ και αφουγκραζόμαστε τις απόψεις, τις προτάσεις, αλλά και τα προβλήματα».

-Ήθελα ένα σχόλιο για τις μικρούς μπόμπηρες και τα πρωτάθλημα των υποδομών.

«Έχουμε την τύχη ως Ένωση, να διαχειριζόμαστε αρκετές ομάδες που έχουνκατορθώσει κι έχουν οργανώσει κατά τρόπο υποδειγματικό τις υποδομές τους. Συνεπεία αυτού του γεγονότος είναι να διεξαγάγουμε πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών και με τον τρόπο μας, να υποστηρίζουμε με θέρμη το σημαντικό αυτό κύτταρο της ποδοσφαιρικής ζωή του τόπου μας. Σε ότι μας αφορά έχουμε επενδύσει σε προπονητές, που γνωρίζουν το αντικείμενο, έχουν εξειδικευτεί πάνω στην άθληση των μικρών και τον τρόπο που θα το κάνουν και δεν είμαστε διατεθειμένοι να αλλάζουμε τα πρόσωπα κάθε χρόνο. Γι αυτό και είμαι αισιόδοξος πως στα επόμενα χρόνια και οι Μικτές μας θα ανεβάσουν ακόμη ψηλότερα τον πήχη».

-Ποια είναι η άποψή σας για την αναστολή και τις επιπτώσεις της;

«Μπρος στην υγεία δεν μπορούμε να θέσουμε καμία άλλη προτεραιότητα. Γι αυτό και καλώς υπήρξε αυτή η προσωρινή αναστολή των πρωταθλημάτων. Πιστεύω πως  σωστά πάρθηκε αυτή η απόφαση και δεν νομίζω πως υπάρχει έστω κι ένας που να πιστεύει πως θα έπρεπε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Τώρα όσον αφορά τις επιπτώσεις είναι τεράστιες και ήδη αυτές μετρούμε. Δυστυχώς σήμερα που μιλάμε πολλοί πρόεδροι ή αν θέλετε άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, έχουν χάσει τις επιχειρήσεις τους, τις δουλειές και για δεν θα έχουν επόμενη μέρα. Άρα το ποδόσφαιρο, θα βρεθεί εκ των πραγμάτων σε μια άλλη φάση, που θα είναι τραγική, κάτι που εύχομαι να αποφύγουμε»

-Πιστεύετε πως θα ήταν προτιμότερο να σταματήσουν τα πρωταθλήματα;

«Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα καταφέρουμε να υποστηρίξουμε την επόμενη μέρα. Είναι πολύ δύσκολο σε μια επαρχία, όπως η Καρδίτσα, με τόσα προβλήματα, να τα βγάλει πέρα, αλλά πιστεύω και αλλού. Θα ήταν προτιμότερο, να διακοπούν τα πρωταθλήματα και να αναδειχθεί η χρονιά ως μη γενόμενη και να περιμένουμε με υπομονή να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη υγειονομική αλλά και οικονομική κρίση. Έχουμε μπροστά μας, όλο το χρόνο να παίξουμε μπάλα και να βρεθούμε στους αγαπημένους μας χώρους. Πάντως εμείς, όπως και να έχει το πράγμα, όποια απόφαση παρθεί είμαστε έτοιμοι να πειθαρχήσουμε και να στηρίξουμε κυρίως τις ομάδες μας. Γι αυτό να μην ανησυχεί κανείς».

-Και όλοι αυτοί που με κάθε τρόπο εξαρτώνται με διάφορες συμβάσεις και συμφωνίες εργασίας είτε είναι προπονητές είτε παίκτες είτε επικουρικό  προσωπικό τι θα γίνει;

«Εδώ θα πρέπει να παρέμβει η πολιτεία και οι μηχανισμοί της και να δώσουν τις κατάλληλες λύσεις. Τόσα και τόσα έχουν δοθεί μέχρι σήμερα σε πολλούς. Έχω την αίσθηση πως ήρθε η ώρα να λάβει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τη θέση που του αξίζει. Και πιστεύω πως δεν θα υπάρξει ούτε ένας που θα διαφωνήσει.  Το να δοθεί το επίδομα του προσωρινά ανέργου σε όλους αυτούς τους ανθρώπους  του ποδοσφαίρου που σήμερα δεν έχουν να φάνε, πιστεύω πως θα ήταν μια κίνηση που όλοι θα χειροκροτήσουμε».

Πηγή: sportime.gr

spot_img

Hot Topics

Related Articles