ΕΠΟ: Στις 19 Ιανουαρίου οι εκλογές – Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ στις ΕΠΣ

0
90

Σημαντικές αποφάσεις έλαβαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνεδρίασης.

Η διεξαγωγή της, αρχικά προγραμματισμένης για τις 29 Δεκεμβρίου, εκλογικής γενικής συνέλευσης μετατίθεται για τις 19 Ιανουαρίου, με την προϋπόθεση πως θα το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί στη χώρα, ενώ «χριστουγεννιάτικο δώρο» περιμένει τις Ενώσεις, καθώς θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση ύψους 5.000 ευρώ η κάθε μία εξ αυτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κι έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου 2020 Έκτακτη Εκλογική Γενική Συνέλευση, για λόγους ανωτέρας βίας και ειδικότερα λόγω της επιβολής των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα έως τις 7 Ιανουαρίου 2021. Η Έκτακτη Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 10.00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης. Με την ίδια απόφαση εξουσιοδοτήθηκε επίσης η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σε περίπτωση επέκτασης της ισχύος των προαναφερθέντων μέτρων.

Ενεκρίθη η έκδοση 2020 του κανονισμού αδειοδότησης της ΕΠΟ

Έγινε αποδεκτή η επικαιροποιημένη προσφορά της ΟΤΕ Α.Ε., με βάση το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, αναφορικά με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Ανανεώθηκε η συνεργασία με την εταιρεία SportRadar για 6 μήνες, βάσει των οδηγιών των FIFA & UEFA.

Παρέχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ έως το τέλος του 2020, έναντι της τακτικής τους επιχορήγησης, σε όλες οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.