Δημήτρης Μπέλας: “Στόχος του Καραϊσκάκη η εξάδα”

0
462

Ο Δημήτρης Μπέλας γνωρίζει πολύ καλά τον Καραϊσκάκη αφού ήταν αυτός που εκγύμνασε τους παίκτες με συνέπεια η ομάδα της Άρτας να είναι από τις καλύτερες σε φυσική κατάσταση στην κατηγορία. Ταυτόχρονα φέτος θα κοουτσάρει μαζί με τον Βασίλη Αργυρίου την ομάδα στο δύσκολο έργο που έχει…

Σε λίγες ημέρες ξεκινά το πρωτάθλημα στη Super League 2. Σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Καραϊσκάκης καθώς η προετοιμασία βρίσκεται στην τελική ευθεία…

Η ομάδα είναι στην κορύφωση της όσον αφορά την προετοιμασία της αφού έχουμε ξεκινήσει από τα μέσα Αυγούστου. Πλέον, θα φρεσκάρουμε την ομάδα, θα ολοκληρώσουμε και τα φιλικά ώστε να είμαστε έτοιμοι  στην έναρξη.

Δημήτρη, πέρυσι η ομάδα έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια και πλασαρίστηκε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Φέτος, τι πρέπει να αναμένει ο κόσμος από τον Καραϊσκάκη Άρτας;

Στη νέα σεζόν όλες οι ομάδες θα είναι ανταγωνιστικές μέχρι το τέλος διότι αν θυμάστε, πέρυσι, κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε καθώς η Κέρκυρα και ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα, με συνέπεια, να γνωρίζουμε από νωρίς ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν…

Είναι όμως μεγάλο θέμα – λόγω COVID -19 – η απραξία από την οποία έρχονται οι ποδοσφαιριστές αφού για ένα εξάμηνο υπήρξε διακοπή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις οπότε αναμένουμε να δούμε πως θα κυλήσει και η φετινή σεζόν.

Σε αγωνιστικό επίπεδο ποιες είναι οι διαφορές του νέου Καραϊσκάκη με τον περσυνό;

Φέτος, ήρθαν στην ομάδα πολλοί ποδοσφαιριστές αλλά και νέοι ηλικιακά. Αυτό θεωρώ ότι μόνο καλό θα κάνει στον Καραϊσκάκη. Τα νέα παιδιά πάντα έχουν τη φλόγα να διακριθούν και να δουλεύουν καθημερινά για το καλύτερο. Όμως, απαιτείται υπομονή καθώς χρειάζονται σωστή καθοδήγηση ώστε να βρουν τη χημεία μεταξύ τους τόσοι πολλοί και νεαροί παίκτες.

Ποιος ο στόχος στο νέο πρωτάθλημα που αρχίζει στις 24 Οκτωβρίου;

Σαφώς κι ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων από μόνο του, το κάνει πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό με ομάδες ιστορικές. Αυτό δεν μας φοβίζει γιατί δουλεύουμε σε αρκετά υψηλές εντάσεις και αρκετά υψηλό επίπεδο και θεωρώ πώς θα παρουσιαστούμε έτοιμοι.

Όσον αφορά το στόχο της ομάδας, έχουμε ένα περσινό φορτίο με μία πολύ καλή πορεία της ομάδας, θέλουμε να διατηρήσουμε τουλάχιστον τα κεκτημένα, η ομάδα να βρεθεί στην πρώτη εξάδα και ό, τι καλύτερο μπορεί να έρθει από εκεί και πέρα.

Η είσοδος ιστορικών συλλόγων στο πρωτάθλημα της  Super League 2 θα επηρεάσει την έκβαση των πραγμάτων, θα έχουμε πιο δυνατό πρωτάθλημα;

Σίγουρα το πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό. Ο υποβιβασμός της Ξάνθης και η συμμετοχή της αλλάζει τα δεδομένα. Ενώ και περσυνές ομάδες που διεκδίκησαν την άνοδο έχουν ενισχυθεί και φέτος περισσότερο. Λεβαδειακός, Παναχαϊκή, Χανιά είναι πολύ καλές ομάδες και με εμπειρία στην κατηγορία…

Αλλά και οι ομάδες που ήρθαν από τη Football League όπως ο Ιωνικός και τα Τρίκαλα είναι σύλλογοι με τεράστια ιστορία.

Για να καταλάβουν οι φίλαθλοι από τις δώδεκα ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα οι δέκα έχουν παίξει στην Ά  Εθνική!

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία της ομάδας.

Η ομάδα πέρυσι για όσους θυμούνται ήταν από τις πολύ καλά γυμνασμένες στο πρωτάθλημα.

Και φέτος έχουμε ρίξει μεγάλο βάρος σε αυτή την κατεύθυνση. Όμως, πιστεύω και σε θέματα τακτικής θα είμαστε έτοιμοι ενώ και στον τρόπο που αγωνίζονται οι άλλες ομάδες έχουμε δώσει μεγάλο βάρος. Να γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε το 100 % των δυνατοτήτων που έχουμε ως ομάδα και να διεκδικούμε πάντα τη νίκη και το θετικό αποτέλεσμα.

Είσαι αισιόδοξος για την παρουσία της ομάδας στο μαραθώνιο των αγώνων…

Σαφώς και είμαι ειδάλλως, δεν θα είχα λόγο να βρίσκομαι στην Άρτα και στην ομάδα.

Όμως, τα πάντα και οι πάντες κρίνονται από το αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο…

Το πρωτάθλημα θα είναι αμφίρροπο, ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα παλέψουν για την άνοδο.

Σίγουρα θα έβαζα την ομάδα του Λεβαδειακού που είναι πολύ δυνατή ομάδα και βεβαίως την Ξάνθη, τα Χανιά και την Παναχαϊκή. Πάντα όμως υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες, ενώ σε κάθε πρωτάθλημα υπάρχει και μία ομάδα έκπληξη…

Πιστεύω όμως φαβορί είναι η ομάδα της Λιβαδειάς…

Πάντως ο Καραϊσκάκης ξεκινά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με ένα δυνατό πρόγραμμα.

Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές έχουμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια με Λεβαδειακό, με Χανιά και με την Παναχαϊκή εκτός. Τρεις ομάδες που είναι σε αυτές που διεκδικούν την άνοδο.

Όμως στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο. Εμείς διαμορφώνουμε το παρόν και το μέλλον με την απόδοσή μας και τα θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και να παίζουμε με πάθος το κάθε ματς.

Πάντως αν καταφέρουμε να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα με θετικά αποτελέσματα στα τρία αυτά παιχνίδια τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά για τον Καραϊσκάκη.

Με τον κορονοϊό και τις άδειες εξέδρες τι γίνεται;

Είναι  το χειρότερο πράγμα να παίζεις είτε εκτός είτε εντός και να επικρατεί απόλυτη σιγή σε ένα άδειο γήπεδο. Είναι μια παράσταση χωρίς θεατές… Ο κόσμος πάντα δίνει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές. Μακάρι, να μην ζήσουμε ξανά όλα όσα διαδραματίστηκαν πέρυσι με τις αναβολές και τις διακοπές των πρωταθλημάτων. Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ας ευχηθούμε να μην ξανασυμβούν τέτοιες καταστάσεις και να μπορέσουν οι φίλαθλοι να επιστρέψουν σιγά σιγά στα γήπεδα.