Απαγορεύονται τα ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία

0
71

Δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως τονίζεται:

  • Θα επιτρέπεται μόνον η, στους διαμένοντες, υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service).
  • Εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης είχε ξεκαθαρίσει πως «απαγορεύονται τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία».

Συγκεκριμένα, Μετά την καταγγελία, του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργου Καββαθά, ότι ξενοδοχείο σχεδίαζε ρεβεγιόν με μπουφέ για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Παπαθανάσης προανήγγειλε πως η κυβέρνηση θα απαγορεύσει ρητώς τις εορταστικές εκδηλώσεις στα ξενοδοχεία. 

Σημειώνεται ότι κάποια ξενοδοεχεία «αξιοποίησαν» διάταξη που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας των εστιατορίων τους, για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων. 

Μιλώντας στο Open, o υφυπουργός υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, εστιατόρια, αναψυκτήρια και καφέ ξενοδοχείων θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν, για να εξυπηρετούν αποκλειστικά τους πελάτες.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Εμπορίου υπουργείου Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάλεσε τους καταναλωτές να καταγγέλλουν ανάλογες περιπτώσεις στην τηλεφωνική γραμμή 1520,  προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρούν στους απαραίτητους ελέγχους.

Πηγή: kathimerini.gr